Druer og Berberisser

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Johan Sebastian Welhaven

Mellem Berberisser
Stod en enlig Ranke,
Og de sure Vexter
Fik en kløgtig Tanke:

"Ranken er en Praler;
Se, hvor stolt han strækker
Sine Bugter over
Vore fulde Hækker.

Hvilke grove Blade,
Hvilke kaade Snirkler!
Derfor maa vi Andre
Danne faste Cirkler.

Da skal Gjækken ærgres
Ved vort Selskabs Gammen,
Hver Gang vi vil drikke
Dug og Straaler sammen." —

Men de sure Vexter
Kvaltes i Forliget;
Med de skarpe Tagger
Blev der lønlig kriget.

Ranken kunde bade sig
Frit i Solens Luer,
Og om Høsten hang den fuld
Af de søde Druer.