Edderkoppen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Fyrstesida >> Dikt >> Wergeland >> Edderkoppen


EDDERKOPPEN

(Mel.: Kom Mai...) (Med omkved av Ingeborg Refling Hagen)

Med åtte øyne kvasse to vidt oppspilte klør, må edderkoppen passe sin vev, det silkeslør. Så synger kloke Henrik, og nå syng vi som han. Så lærer vi om krypet, både egenskap og navn.

De fine tråder spinner den ut av eget skjød. Den arme flue finner i det sin bitre død. Så synger kloke Henrik, og nå syng vi som han. Så lærer vi om krypet, både egenskap og navn.

Så er og mange snarer for menneskene lagt. Men gud vil den bevare som stoler på hans makt. Så synger kloke Henrik, nå synger vi som han, og lærer oss på det vis, krypets egenskap og navn.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in /home/hallvors/hrdb.php:4 Stack trace: #0 /home/hallvors/hallvord.com/hale.php(44): include() #1 {main} thrown in /home/hallvors/hrdb.php on line 4