Edvard Grieg.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(1899.)

 Han gik her ved min side,
den store toneskald,
jeg hørte elven glide
med et skjønnere fald.
Og aldrig før i værden,
så ofte jeg gik turen,
forstod jeg helt, hvor kjær den
var blet mig her, naturen.

 Skjønt fuglene var fløjne,
det rundt i skogen sang.
Det kom vel av hans øjne,
der så kviddrende svang.
Det kom vel av hans tanker
og deres lyse voner.
Når de i skogen vanker,
så går de vel på toner.

 Mon var det vore minder
i høstens luft, som klang,
og gav den dette tinder
av vor ungdom engang?
Mon hører han og hænter
i skogens bange varhed
en sang av dem, han vænter
i høstens lange klarhed?