En skute gikk ned i natt

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Denne skuta var alltid stødig og

holdt alltid rett kurs. Den kunne

aldri kopieres. Det fantes bare en av den

EN SKUTE GIKK NED I NATT. Det var på slutten

av hundevakten det skjedde. Det blåste kraftig

ute. Det ble sendt ut Mayday signaler en

rekke ganger. Skuta hadde slagside.

Skipshunden ombord hadde merket at noe
var galt og hadde signalisert. Skipssjefen

ombord Orlogskaptein av rang med 3.

Gullringer og Kommandoløkke på

jakkeermet bivåner det hele. Han er den

siste som skal forlate den synkende skute.

Andre mindre skuter kommer til, men da er det

for sent. Det var en av de største og vakreste

skutene til alle tider som hadde gått ned. Den

ville aldri bli glemt. Den var alltid til å stole på,

solid som et grunnfjell. Alt fremgår av loggen

på den store skute sin siste ferd. Skuta ble

meldt savnet. Den savnes den dag i dag og

vil alltid bli minnet med Takk.

Fullført/skrevet: Kvite Berget, 27. juli 2014 kl. 07.27


avatar

Anonym feiging (70b8c7873f)

for 23 måneder siden
Poeng 0
Skrevet av : Annar Georg Sundheim, 27. juli 2014.
avatar

Anonym feiging (2d78302652)

for 22 måneder siden
Poeng 0
Diktet er skrevet av Annar Georg Sundheim
Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.