Et Impromtu

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Johan Nordahl Brun

 Efterspil tit gjorde Lykke,
 Skjøndt det kun en Farce var,
 Naar et udarbeidet Stykke
 Forud lidt mislykket har;
 Lune meget gjør til Sagen,
 Vanheld ogsaa møde kan.
 Lad os sjunge, blid er Dagen,
 Før gav Himlen grusom Vand.
 
 Hauch og Dame begge være
 Inderlig velkomne her!
 Laugets Lyst og Liv og Ære
 Her og allevegne vær!
 Det i Aften bedre glider,
 Sagen er — vi Manden har,
 Som vor Sang og Glæde lider,
 Sangen vor Stiftamtmans var!