Et dikt

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Viger bort, I græske Drømme, Guder og Gudinders Flok!
Nordmann hat i Norges Ære Sanggudinde munter nok.
Aldrig hid til Sne og Frost skal han kjelne Muser føre,
Aldrig paa Parnassets Top for Apollo Knæfald gjøre.
Nei! I Jordens stærke Knogler, mosbergoede norske Fjeld!
Trodser Helicon og aabner mig det kolde Kildevæld,
Hvoraf hine Helte drak, Tro og Tapperhed til Ære
Naar de skulde Herreskjold mod en dristg Nabo være!

1772


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.