Eventyret

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Det å bare la seg flyte og seile inn i et eventyr
et eventyr som man rett og slett ikke er forberedt på
et av dine eventyr hvor jeg bare blir forvillet inn,
fordi når det er i en av dine eventyr, så vet jeg at jeg aldri kommer meg ut igjen
jeg bare sitter fast, rett og slett

Så hva gjør jeg i dette eventyret da?
Jeg løper, og springer, for i eventyr kan man fantasere
jeg har langt og rødt hår, og jeg har lov til å drømme så mye jeg vil
og jeg trenger ikke bekymre meg om noen ting, fordi jeg er inne i en annen verden

jeg kan være med deg så mye jeg vil, og vi kan finne på de sprøeste ting
vi kan bli fem år igjen og være så barnslig som vi vil
vi kan synge og danse, for alle er flink til det i sånne eventyr som ditt
vi kan le til vi gråter, og fortelle hemmeligheter til hverandre
fordi det er sånt vi gjør, ikke sant?

Når det mørkner og lyset fra månen skinner mot ansiktene våre
kan vi ligge der i gresset og holde i hånda, og bare se på himmelen
som består av den fine månen omringet av alle de glitrende stjernene
også ser vi på hverandre, og smiler

fordi nå, nå vet vi hva som skjer
vi sitter fast i dette eventyret, sammen

©Ine Marit Lund Soløy


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.