FORSVAR

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk


For et liv!
Man gir opp!
ingen hjelp
ingen Gud.

Åpner opp
blir ikke trodd.
hvorfor ikke?
skal man kun nikke?

Det utenpå
gjenspeiler det inni.
Om det ser begredelig ut,
vet du ikke hvordan sjelen
ser ut!

Øynene er sjelens speil
man lukker dem, er det feil?
kan man åpne dem?

gi ham da et skjold
og et spyd
slik at han kan forsvare seg
og ikke være pryd!


Anne Tove Kimestad