Finland

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Retten trampet i Støv under Fod,
Dødshadet næret i Tuseners Blod,
over Suomi vaier i Mag
Czarlandets hvid-blaa og rødstænkte Flag.

Rovkloen krum i den blodigste Rift,
- anden i Sving under Oljegrensvift! -
Aa, om I saa over Graven paany,
trofaste Sønner fra Bjørneborg By!

Frem Asiaten sin Forpost har skudt,
støttet af Trælle, Kugler og Krudt;
«Englen, hin hvide» sit Indtog har gjort,
tause de mødte ham - klædte i sort. . . .

Dyret er mættet, det slugte jo to,
lægger sig hen - og faar hvile i Ro . . .
Vidt over Lande saa klagefuld, lang
Gjenlyd der gaar af Suomis Sang.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.