Fjøset

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Du
Kan hyle
Slå
Og sparke
Men
det strammer bare lenkene dine
Ikke
sett oss i bås
Ikke
gjem deg i din lille bås
Hvor du er trygg
Hvor ingen kan finne deg
Slå deg
Sparke deg
Voldta deg

Kom ut
Til oss
Er du
Sau
Ei ku
Eller en okse
Er du kalv eller kylling
Høne
Hane
Kom ut
Vi er alle
Samme kjønn
Samme art
Selv om vi
Mener ulikt

Stille i fjøset?
Nei
Aldri
La oss
Hyle
Slå
Og sparke
Bort det gamle


La oss rømme
Til en bedre verden
Der vi ikke
Avles fram for å
Slaktes
I store kvanta
En bedre verden
Der kvanta
Ikke finnes
Stille i fjøset
Nei.
Aldri.


av Anni (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.