Flaggene

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

  Der vaier så mange slags faner rundt jord
  for frihet og rett,
  de mette, tilfredse og selvgode ord
  som skinner av fett.
  De vaier for rettens og frihetens ånd,
  for Eidsvoll, Bastillen og Washington.

  De heises på alle de høieste hus,
  på storting og slott.
  Så kan de bli sett selv av fattige lus,
  og det er jo godt!
  For ellers så vilde de neppe ha sett
  det spor til vår frihet og rett.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.