For kongen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Mel. God save o. s. v.)

Gud signe Kongen vor!
Gud ham bevare for
      Sygdom og Sorg!
Gid Himlens Miskundhed,
Barnets og Hyttens Fred
sænke sig stille ned
      over hans Borg!

Vare vi Engle smaa
skulde vi rundt ham staae,
      være Hans Vagt,
strø om hans Leje tyst
himmelske Drømmes Lyst,
gjøre i Folkets Bryst
      herlig Hans Magt.

Thi i hvert Øre ind
sang vi hans Ædelsind,
      hvor Han er god,
at Han er Armods Ven,
huldrig som Himmelen,
at Ham ei Sorgen end
      uhørt forlod.

Og for hvert Øje, i
herlige Farver, vi
      malte hans Daad:
at Han et Kongedom
vandt i hvert Hjerte, som
saa, at Han, hvor han kom,
      aftørred Graad.

Derfor af Folkets Mund
signes hans Aftenstund,
      Han og Hans Slægt.
Gud da forøge Hans
Hæders og Krones Glands!
let som en Rosenkrands
      gjøre dens Vægt!

Fra Henrik Wergeland - Samlede Skrifter - 2. Bind 1833-1841




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.