For trykkefriheden

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Hvor trives noget Godt og Skjønt
      og Stort i Tvang?
Qvæl Engen -- Græsset blier ei grønt;
bind Ørnen, døer den paa sin Pynt;
stands Kilden, som med Sang begyndt
      har raskt sin Gang,
og den en giftig Sump vil bli'e!
Naturen hader, stærk og fri,
      al Tvang.

Kan Aandens Kilder, Tankens Flugt
      da taale Tvang?
Skal Sandhed ikkun straale smukt,
i eget Hjerte indelukt,
som jamrende Aladdins Frugt
      i Hulen trang?
Nei, Presse, løft din stærke Arm!
befri Alverden i din Harm
      fra Tvang!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.