Fordi dere ikke kunne umuliggjøres
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkFordi dere ikke kunne umuliggjøres
er dette diktet som øyeblikket,
kylt fra jordlig grøde til uttømmende malstrøm,
det er ikke som livet,
som renner som vann,
virvlende og rett
som man kan synke inn i,
for å skjules bak et kjemisk språk, slik blekksprutene gjør,
for å stupe i et språk bare fiskene forstår
som bærer fornuften og ufornuften med seg som slam
mot det blånende fjerne,
helt til noen sier JA,
og deres falske minner revner opp
hvis det er gjentatt nok, så er det sant
hvis det gjentas offentlig, så er det sant
hvis en autoritet gjentar det, så er det sant
riv mine legede sår åpne
og slikk dem rene
gi oss virkeligheten tilbake
Eva Maria Loys
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer