Forkynnelsen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Forkynnelsen.
De talte om Gud og engler. Om frelsen, gjelden, kjærligheten og forlatelsen.
De talte om sannheten, rettferdigheten og tryggheten. Om Guden som elsker,
beskytter og frelser.

Jeg hørte om Satan, synden og skammen. Om budene brytes da venter døden.
Om brølende løver om lyn og torden. Profeten så krig og rykter om krig, ja
trengselen kommer vær trygg på det. Deretter Ragnarokk, dom og fortapelse.

Grepet av frykt og angst ble min barnesjel, ja den pintes. Samtidig bryter jeg budet for de redde skal dømmes og ingenlunde se riket. Da roper min sjel til Gud om han finnes.

Da forsto jeg at de som talte de spottet, kjærligheten, forlatelsen og frelsen.
Alene er står jeg naken tilbake i tro på Gud. Når jeg bryter budet med mitt
skrøpelige legeme så gjør jeg det alene i håp til at han forlater meg nok.

av ‎Vektor (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.