Fremad!

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

             "Fremad! fremad!"
      fædres høje hær-tag var.
            "Fremad! fremad!"
      Nordmænd, også vi det tar!
Det, som hugen tænder, og hjærte-troen får,
      for det vi også fremad går
            og trofast slår.

             "Fremad! fremad!"
      hver, der elsker frie hjem.
            "Fremad! fremad!"
      frihed, den må evig frem.
Skal den også prøves i tvil og nederlag,
      hvem tæller vel de tabte slag
            på sejrens dag?

             "Fremad! fremad!"
      hver, der fast på folket tror.
            "Fremad! fremad!"
      hver, der følger fædres spor.
Nordens ånd har skatte forgemt i fjældets ly,
      de finnes må i morgen-gry
            og frem påny.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.