Frihedssang den 17de maj

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Mel. Jeg er en Jægersmand -- Hali -- Halo!)

Hvor Friheds Sange klinge,
i Barm maa Hjertet springe.
      Der boer hver Glæde frit.
Meer Glands der Sværdet spreder,
og Møens Yndigheder
      fremstraale mere blidt.
      O lystigt, o! O lystigt, o!
            O Lyst i frie Land!

Hvor Trældoms Lænke bæres,
i Sorg hver Barm hentæres,
      hver Livets Blomst forgaaer.
Kun tungt der flyver Landsen;
meer Sorg med Brudekrandsen
      kun Møens Hjerte faaer.
      O sorgfuldt, o! O sorgfuldt, o!
            O Sorg i ufrit Land.

Herfrem som Hjemmets Bække
fra Dal og Bjerg, I Kjække,
      hvis Manddoms Død i Slag
meer sød er end den Aande,
som Trællene udaande!
      Herfrem om Friheds Flag!
      O lystigt, o! O lystigt, o!
            O Lyst i frie Land!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.