Froskene og solen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

"O Ve! Koax! Koax! O Vok!"
      -- saa hylte med et rædsomt Pjadder,
      hver Kjæft af Frosk, der var i Dammen --
"O Fastre, Mostre, gamle Padder!
O smaa Kusiners søde Flok!
Gudmødre -- o I Allesammen!
o har I ikke hørt det Fæle,
at Solen vil sig nu formæle?
Een Eeneste er meer end nok
for at udtørre vore Myre
      og hveren Dam.
Og naar nu end et Soluhyre,
      den gamle Sols Madam . . . ?
Ak To, vi sige? Nei, naar Vrimlen
      af alle deres Smaa
udbreder sig paa hele Himlen,
hvor vil det da vor arme Slægt vel gaa?"


Moral.
Saa Folket sukker, qvækker og koaxer,
naar Ry om Fyrsters Ægteskab
i strengtpaabudne Tempellovsang høres.
Thi det, ved Apanager, som opføres,
      maa føde op det hele Skrab
af Ferdinander, Filippusser og Maxer.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.