Fruene

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk


Fruene står det ille med,
for jeg har alle som en.

Hu ene strikker framtiden, hu andre ser på fortiden,
hu tredje mater katten som ble borte for rundt tre uker siden.

Fruene står det ille med,
for jeg har alle som en.

Hu fjerde jobber levebrød, hu femte er konstant i nød,
hu sjette graver hull i hagen og venter hennes egen død.

Fruene står det ille med,
for jeg har alle som en.

Hu sjuende er fra Horten, hu er den mest ubehagelige sorten,
hu er nemlig 24 år og singel, og lever under navnet Morten.

Fruen står det ille med, ny frue for hver dag.
Hun er dem og dem er hun men ingen av dem vet det...