Gamle Gullbrand

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Gamle Gullbrand, Gamle Gullbrand
tru om trolli vi taka deg,
fe han æ no så vrang og vrien,
han tenkjer berre på sjave seg.

Gamle Gonil, kok no grauten
gje no bonni koss' noko mat
kom med skeii og et med saupen
set fram gryta me treng 'kje fat.

Gamle Gonil, kok no grauten
stampe klumpane vel ut
gje no bonni ein liten biti
so dei ikkje svelt ut.

No hev me eti og æ så mette
og grauten va' no så framifrå

No vi me leggje konn,
no æ me trøytte,
i ei seng så varm utav
halm og strå.