Garibaldi.
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkEuropa tviled, hvor han turde haabe,
og haaned alt det, som han nævnte Sit.
De kaldte ham en Sværmer eller Taabe.
- Men se, forlængst Italia er frit.
Han fulgte freidig Troen paa sin Sag
fra Tab til Seir igjennem tusen Slag.
Han gik som Mand i Kampen og i Graven
- og spurgte hverken Kongen eller Paven.
- av Per Sivle.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer