Gjensyn (Reynolds)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Hjemover gaar det med Fos om Baug
og toppede Bramseil i Drag,
- Sus af Sydvest gjennem Takkel og Taug,
regntunge Høstskyers Jag . . . .

«Næset» om Bagbord i Morgendis,
Sjøsprøiten salt over Dæk,
slører galant for den friskende Bris
og kløver de tunge Bræk.

Næven i Rattet, saa Knogen er hvid,
Blikket mod Seilmængden op;
endnu en Slør paa en halv Dags Tid,
saa heiser vi Flaget i Top!

Landet derinde med Fjelde blaa
rører en Streng i mit Bryst,
underlig atter engang at faa
Kjending af Norges Kyst.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.