Glade Jul

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Glade jul, hellige jul!
Engler daler ned i skjul.
Hit de flyver med paradisgrønt;
hvor de ser hva for Gud er skjønt,
/: lønnlig iblant oss de går :/:


Julefryd, evige fryd,
hellig sang med himmelsk lyd!
Det er engler som hyrdene så
dengang Herren i krybben lå,
/: evig er englenes sang :/:


Salig fred, himmelsk fred
toner julenatt her ned.
Engler bringer til til store og små
bud om ham som i krybben lå.
/: Fryd deg hver sjel han har frelst :/: