Godmorgen! (moderne)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

 Dagen er oppe, gleden er tent
 mismotets sky-borg stormet og brent,
 over de glødende fjelle
 lyskongens hærskarer tjelde.
    "Oppe, oppe!" fugl i lund,
    "oppe, oppe!" barnemunn,
    oppe mitt håp med solen.

Se også: Godmorgen! (Orginalspråk fra Digte og sange 1870)