Godnat til sykepleiersken

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Godnat, lille ven!
Imorgen her igjen!
Da træfes vi to.
Du møter frem i blanke, nypusste sko.

Det skinner av dine,
saamen ogsaa av mine,
der i kroken de staar ubrukte, flunkende fine.
Naar sko aldrig smusses,
er det klart, at det slet ikke trænger at pusses.

Og nu har jeg ligger her snart et aar.
Dagene iler, nætterne gaar.
Jeg kvier mig for at erindre.
Men visst jeg ikke om savn og saar,
elsket livet kan hænde jeg mindre.

Godnat, lille ven!
Imorgen her igjen!
Godnat og takk! Takkf or en dag, som var,
for alle dager, du mig skjenket har,
for stort, for smaat.
Sov trygt! Sov godt!

Og utenfor din dør i mak og ro
staar, naar du vaakner, børstet dine sko,
mens jeg - aa, det er tungt at maatte glo
dag ut, dag ind paa et par gamle sko!

Skal noen gang jeg gaa med dem montro?