Guldkorn 0004

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Guldkorn 0004i.jpg

Sorgens Lyst

Det himmelske er der ved kjærlighed,
at dens sorg selv bliver et rigdoms væld:
hvor fyldes mig ei mangen ensom kveld,
naar jeg sænker mig i min erindring ned.

A. Munch.

Mindet

Lad smerten mildnes, være skjult og glemt,
den er er dog ei beseiret og forsvunden.
Den har sit leie i dit hjerte funden;
der kan den slumre, -- mens dens brod er gjemt.
Du sidder ofte stille og beklemt;
din graad vil rinde, og du ved ei grunden.
Da har din vemod mindeharpen stemt;
da drømmer smerten i din dybe blunden.

J. S. Welhaven



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.