HVIRVEL

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Georg Brandes.

Ja, Hvirvel er det Alt - i dette Ord
er Gaaden løst. Frem! Bort! Forbi! det tuder.
I Fald fra Hjøden det, hvis Glans var stor!
Mod Lyset frem det, som fra Dybet foer!
Du op, jeg ned! min Sejr din Glædes Mord!
og Rædslens Lov: Det Unge æældes. Hvor,
hvor er det Liv, der mer end Død beuder?

Se dette Legem, en fortættet Gas,
en Kasteboldt for Vejr og Vind go Stemning.
Min Aand! de evige Blændværks Tumleplads.
Min Viljes Klinge, sleben stærk og hvas,
i Striden skør og springende som Glas,
Troskab umulig, kun for Dyr tilpas!
Mod Smertens sorte Strømme ingen Dæmning.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.