HW - Samlede skrifter 3. bind s428

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Sankt Olafs Hjelm var herlig nok at have;
men, ak, hvorlænge, Nordmænd, skal i Gruset
i gamle Oslo, tætved Klokkerhuset,
Normannadrotter have sine Grave?
Der ligge ganske sikkert Giller trende,
imellem dem Jorsalafaren selv.
Op, Nordmænd, lad os Muldens Skorpe vende
og bære dem til Olafs Kirkehvælv!