Hei hå, nå er det jul igjen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Julen, julen, julen den er her
med julenek og grønne juletrær
Sneen faller hvit og lett og blinker lunt og lett, kokkett
Bjeller klinger over bygd og by
nå er julefesten her på ny
Sang og spill i moroland, der hører vi vel hjemme

Hei hå, nå er det jul igjen
vi lager jule-gøy og går på ball igjen
Hei hå, bli med å syng min venn
for her er Per og Pål og julemenn
og nisser, troll og spillemenn
Hei tomtegubber, ta i ring
vi koker julegrøt og danser rundt omkring
Hei hå, det er vel ingenting
som kan la vær' å være glad når det er jul!

Jeg gikk meg over sjø og land, der møtte jeg en gammel mann
Han sa, han så, han spurte så: Hvor hører du vel hjemme?
Jo, jeg hører hjemme i klappeland, i klappeland, i klappeland
Og alle de som klappe kan, de hører hjemme i klappeland

Hei hå, vi er i klappeland
og de som klappe kan, er hjemme i klappeland
Kom så går vi rundt om en enebær busk tidlig en lørdags morgen

Hei hå, nå er det jul igjen, nå kommer nissen frem i fra sitt skjul igjen
Hei hå, bli med å syng min venn, for her er Per og Pål og julemenn
og nisser, troll og spillemenn
Og HEI! nå er det jul igjen! - nå er det jul, igjen!

Per Asplin