Hjemve

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

  Er det virkelig jeg som bor her
  mellom store, sørgmodige trær
  under høisomrens døsige vær ?

  Å, forlot jeg mitt elskede land
  mine gater med brosten og sand
  for å bo her i storskogens rand ?

  Da er skylden for det ikke min.
  For en sjog er min sjel stum og blind.
  Men min slekt hadde skogenes sinn.

  ---

  Og da solstråler suste i fryd
  som en hærskare gull-lagte spyd
  inn i husenes ruter mot syd,

  ja da sommeren stormet min by,
  og det glimtet i tårnspiss mot sky
  som et tegn på den seirendes ry,

  og jeg fredløs i gatene jog --
  lød en kallen på mig fra en skog
  og det var som et minne der drog...

  ---

  Men mitt hjemsted det er ikke her,
  hvor de tunge sørgmodige trær
  står og tier når natten er nær.

  I det fjerne er åsene blå
  og fra dem lister mørket på tå
  inn i skogen, så trærne blir grå.

  Og der synker uendelig fred
  over jorden fra stjernene ned.
  Er vi stanset i rummet et sted ?

  ---

  Og da lenges jeg hjem til min by,
  hvor det dages, ja dages på ny -
  til den hvite, elektriske gry.

  For nu våkner all byen til sang
  om at livet igjen er i gang
  efter arbeidet soldagen lang.

  Og det dirrer i gatenes jag
  som i nerver der klør av behag -
  i den korte, elektriske dag.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.