Hoggestabben

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

HOGGESTABBEN

Hoggestabben den står på tunet,
att den er velbrukt er lett å sjå.
Der har den stått adle disse åro
og den er prega av djupe sår.

Der har me kløyvd mång ein veapinne,
så me fekk varme når det var kaldt.
Det hende nok att me hogg i sinne
og det var stabben så tok mot alt.

Nå vil eg skriva om hoggestabben,
så gjorde arbeide våras lett.
For itte år uten nåko heder,
er det på tie den får sin rett.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.