Hoggormen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Med ildrødt øye, tungen kløvet,
hoggormen fram av klippens rift
sniker seg raslende i løvet.
Pass opp, dens tann er full av gift.

Med skjell er hele kroppen dekket,
som blankt og glatt stål polert.
Et bånd, av svarte spetter flekket,
går i fra hode og til stjert.

En hoggorm, ble det sagt, klengte seg
om en apostels ankelled.
Han ristet benet sitt og slengte,
selv uskadd, ormen langt avsted.