Hvordan det er gaaet til

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

 Vredens Søn Smerte
   Grusom steg ned
 Og i hvert Hierte
   Saaede sin Sæd.
  
 Klager og Bønner
   Iilede ud
 Fra Jordens Sønner
   Til Jordens Gud.
  
 Skaberen hørte
   Skabningens Graad,
 Taarer ham rørte,
   Han udfandt Raad.
  
 Elskov og Glæde
   Jorden han gav,
 Og dem, som græde,
   Druen han gav.
  
 Haabet med Druer
   Spirede frem,
 Og Elskovs Luer
   Tændtes ved dem.
  
 Daaren begræde
   Livet og sig,
 Elskov og Glæde
   Vier jeg mig.