Hymne

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

En Flom af mørke Lokker
et Solsmil - og et Blik,
der bruser gjennem Sind og Sans
som underskjøn Musik.

Et lidet, deiligt Hode,
to brune Øines Drag,
som tænder Sjæl og Blod i Brand
og øger Hjertets Slag.

Som bringer Dag i Mulmet
og Staal i Slagets Gang,
som ringer Livets Høitid ind
med dyb og ædel Klang.

Som aabner Vei til Himlen
et straalende Sekund,
som skjærer sig i Sjælen ind
til Livets sidste Stund.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.