III. Frilufts-Vise

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Johan Sebastian Welhaven, 1835

Her er det deiligt
At bo og bygge;
Her staar beleiligt
Vort Telt i Skygge,
Og Marken spreder saa grøn og frisk
Sit Teppe under vor brede Disk.

Her er et nydeligt
Landskabsstykke;
Her se vi tydeligt
Thomles Løkke,
Og lidt til Venstre, paa bakket Grund,
En ganske statelig Fyrrelund.

Hist Solglimt klare
Paa Borgen bæve;
Han staar da bare
Paa Stads, den Gjæve,
Og skotter fornemt, med Taarn og Spir,
Til Pipervigen og til Algier.

Her blaaner Søen,
Med Sølvmor blandet,
Fra Hovedøen
Til Næsod-Landet;
Det friske Syn er Dig halvt et Bad,
Naar Solen gløder paa Blomst og Blad.

Ja, her er Sommer,
Det kan man mærke,
Og her er Blommer
Og to Slags Lærke;
Ja se, vor Dug er en frodig Jord:
Der voxer Ranker paa dette Bord.

Hvad Druen syder
Ved Somrens Straaler,
Se, her det flyder
I fulde Skaaler,
Og det skal flyde om Hjertets Rod
Og gyde Somren i Marv og Blod.

O, lad da Solen
I Byen brænde
Paa Bogreolen,
Paa Blæk og Penne!
Her vil vi tone vort Glædesflag,
Her er en smilende Hviledag.