Inscription over Bergens Sygehuus

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Johan Nordahl Brun

 Skjøndt Sundhed kjøbes ei for Penge,
 Dog mange Saar til Salve trænge,
 Og megen Salve koster Guld;
 Her skulde flere Syges Pleie
 Formilde smertefulde Leie,
 Om denne Blok blev ofte fuld.

 O! Du, som Dig i Sundhed fryder,
 Tænk paa den Krop, som Smerten bryder,
 Som sukker dybt her indenfor;
 Thi hvor de tunge Trængsler lides,
 Den Glade, Sunde tit afsides
 Som Præsten og Levitten gaaer.

 Nei! Læser stands, en Skjærv at give,
 Den skal til Viin og Olie blive,
 Og rense Saar og lindre Værk;
 Saa sendes op fra Smertens Sønner
 Til Gud for Dig retskafne Bønner,
 At Du maa vandre sund og stærk!