Inscription paa en Moders Brudegave til sin Datter

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Johan Nordahl Brun

 Paa begge Sider af Brudeparret havde Brudens Moder sat,
  hvad hun ogsaa paa den Dag gav dem: en Urne af Porce-
  lain i hvert Vindue, hvori var nedlagte lugtende Roser, og
  paa hvilke i Porcelainet vare anbragte en Forglemmigei,
  og disse følgende Vers:

               Paa den ene:
           Jan Necolaisen.

 Tag dette Pant paa Moder-Kjærlighed;
 Hun Rosen frisk i Urnen lægger ned,
 At den med Vellugt skal dit Huus opfylde.
 Sin Datter ung og from hun skjenker Dig
 I mange Aar med Pigen lykkelig,
 Du skal en Moders Grav sin Urne skylde.

          Paa den anden:
      Christine Erichsen.

 I Brudeseng saa mangen Rose døer;
 Men Dydens Salt man kun paa Rosen strøer,
 Og Farvens Tab Uddunstningen erstatter.
 Byt Stammenavn, og bliv din Brudgom kjær,
 Og Pligter tro, og glem ei hvem Du er:
 Af Thomas Erichsen den sande Datter.