Juninat (Vogt)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Tro og forlatt
staar en syrinbusk i haven og svinger
høitidshvit sine tungt duftende vinger
gjennem en susende midtsommernat.

Ja, det er dig!
Saadan var du, da jeg engang dig eiet,
og du med elskende pikesind neiet
sorgfuldt i vindens kulde for mig.