Kategori:Rasisme

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Rasisme (også populært kaldt fremmedhat)

Mennesket hadde utviklet fra seg apene i Afrika. Vi fikk vår nåværende form allerede for 250.000 år siden. Det er overhodet ingen forskjell på hjernekapasiteten til et hvilket som helst moderne mennesket og ur-menneskene som levde i Afrika for 250.000 år siden. Senere spredte vi oss rundt om i verden og utviklet oss i ulike raser, nyanser. Mange ulike grupper mennesker i Afrika utviklet hver for seg en svart hudfarge. Menneskene som utvandret til nord-Europa fikk en hvit hudfarge, og menneskene som utvandret til Asia fikk en gulaktig hudfarge og skjeve øyne. På grunnlag av disse totalt marginale forskjellene mellom ulike raser av det moderne mennesker er det enkelte som får for seg at noen eksemplarer av dyrearten mennesket har høyere verdi enn de andre menneske-dyra fordi de tilfeldigvis har en eller annen hudfarge. Denne holdningen kalles populært for "rasisme" og er spesielt populær blant lukkede grupper sosialt avvikende, usikre, forvirra og redde unge menn fordi miljøene der slike meningsløse holdninger spirer ofte gir en form for trygghet og tilhørighet.

Sider i kategorien «Rasisme»

Denne kategorien inneholder kun følgende side.