Keivhendt

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Keivhendt - Beskrivelse av mennesker som bruker venstre hånd oftere enn høyre hånd.

Alle musklene i kroppen blir, i likhet med hjernen, bedre trent jo mer de brukes. Alle barn har en tendens til å begynne å bruke den ene hånden mer enn den andre. Flertallet av barn begynner raskt å gjøre flere ting med høyre hånd enn venstre, men noen foretrekker fra tidlig av venstre hånd og ettersom de bruker og trener denne mest, blir de ofte betegnet som keivhendt. Keivhendt og høyrehendt er to folkesykdommer som skyldes latskap og uvitenhet.

Hvordan bli kvitt keivhendt og høyrehendt

Da disse begrepene kun forteller at den ene delen av kroppen er bedre trent enn den andre bør den velprøvde behandlingsmetoden være åpenbar: Bytt armenes rolle annenhver time i en måned. Vær ganske enkelt keivhendt og høyrehendt annenhver time. En måned er nok til at du vil være så godt trent at du nå kan bytte til å bytte armenes roller for annenhver oppgave du gjør og annethvert problem du må løse. Etter to uker vil du kunne skrive med begge hendene. Dette kan skremme enkelte og bør skjules i noen sammenhenger Enkelte keivhendte bør ikke prøve dette. Det er blitt bevist at hvis du bytter hendenes bevegelse, kan hjernen din utvikle intoleranse for enkle oppgaver, som f.eks matematiske problemer og orddeling. .