Kirkemusik

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
1ste Halelujah.


Ham Ære være, Herren Gud, hvis Naades Time slog,
      da Christ i Smertens Aag
      Langfredagsukket drog.
      Haleluja!
      Hans Godhed samler til en Gloria
      de Svages Graad.
      Hans Viisdom hører Sukkets Raad.
Han lod sin Almagts Ving slaae ud af en vemodig Qvindes Bøn,
      og bære ned sin Søn,
at lære Jord fra Golgatha et himmelsk stort Halelujah!

2det Halelujah


Ham Ære være, Christ, som, da den gamle Verden gled
      i Synd og Taarer ned,
      fra Bethlems Palmely
      frembar en ny
       -- ja paa sin Arm en Verd af Kjærlighed.
      Ak Armen brast!
      Da Guddomsvingen slog han ud
om Jorden som et Foraarsgry, og bar sit Seierværk med Hast
      op til sin Fader Gud.
Der om hans Throne bæres du af Jesus, frelste Jord, endnu.

3die Halelujah


Priis Helligaanden være, Den, som, straalende fra Gud
      i Sjelerækker ud,
      i Høiserafens Skin
      af Jubelsmiil,
      i muldne Adamshjerte slører ind
      sit Guddomsvil!
      Ja Den, som allerherligst har
i Friheds, Sandheds, Kjærligheds trefoldige Aand-eenhed klar
      sig aabenbart i Christ!
Straal i dit Tempel, Helligaand: i Englens som i Adams Bryst!

av Henrik Wergeland.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.