Kveld

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Desemberkveld.
Grått i min gate. Grått i mig selv.
Faen til stell!

Der finnes da syngende byer på jord
med gater i varme og farver og lys,
som ligger og stråler: Velkommen tilbys!
- Og så skal jeg bli ber langt oppe i nord!

Der sniker en het melodi
hitut fra en skummel kafé.
En kvinne glir langsomt forbi.
Et blikk og et smil. Kan jeg se?

Aja, jeg kan se og forstå:
hun koster et glass og, litt fest.
Men det er en drøm i det blå
for én som er herjet og grå,
og det skjønner hun kanskje best.

Jeg møter en gamling i filler,
som engang var vidtberømt spiller
på lire i gårdene ber.
Han stanser og ber mig å gi
ham noget til nattelosji
 
i huset til Frelserens hær.
For brisken til frelsesarmeen
er alltids litt bedre enn sneen!

Han hilser mig dypt, da han får
og kaller mig: høiedle herre!
og synger en marsj der han går ...

Alltid har noen det verre.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.