Kveldsol skinner

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Kveldsol skinner paa regnvaatt løv.
Det er midtsommertid
og mit hjertes strid
endt.
Igaar er det rareste hændt.
For hun lovet mit, at -
For har lovet mig, at -

Ubesunget er du skjærest!
Fjernest er du tidt mig nærest!

Hun har lovet mig, at
jeg skal se hendes deilige ansikt i nat.

Og hun satte en blomst i sit haar,
da hun gav mig sit løfte igaar,
og det forsket saa dypt hendes blik,
da hun saa mig i øiet og gik.

Et blekt, litet maanegry tændt . . .
Se, nu drysser det skjælvende støv
over nytoet, nysprunget løv.
Ja, nu er det rareste hændt!
Har jeg noen gang oplevd det før?
Jeg gaar som bak drømblaa slør -

Jeg maa vist ha oplevd det før.
Men naar? Jeg er het og ør.

Ubesunget er du kjærest!
Jeg vil nynne mig en sang . . .
Kjærest,
nærest,
mens jeg lytter
med hver nerve spændt til sprang.
Det er tid, du kommer nu,
kjære, søte, lille du!

Jeg vil nynne dig en sang:
Ubesunget er du kjærest!
Fjernest er du tidt mig nærest! -

Det er ingen drøm, jeg har hat.
Jeg skal se hendes ansikt i nat.