Løvfald (Hans Reynolds)
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkNu dør den lyse Sommer
i Bjerkens gyldne Dragt,
som Kjerter Kveldens Stjerner
staar tyst ved Leiet Vagt.
Nu visner Havens Roser,
og Væggens vilde Vin
den blusser imod Døden
i Farver af Rubin.
Saa stilt, saa stilt derude,
hvor Livet nys drog ind
med Vaarløv over Pande
og Fuglesang i Sind.
Ja, Dødens dybe Vemod,
en dæmpet, sorgmild Brus
igjennem Naaleskogen . . .
- det store Sørgehus.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer