Liberty-bell

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

tilægnet Johan Selmer.

(Juni 1909.)

 Højt fra gråhvite Akershus
hilser en malmstærk klokke-brus
syvende-juni. En tone-krans
flettes i luften av stormgang og glans.
Gjenlyden jubler fra fjæll til fjæll:
det er den store liberty-bell.

 Klokken kom sejlende over hav.
Norske kvinner og mæn den gav.
Længsel til Norge har klokken støpt,
deri er troskap smæltet og svøpt,
klangen er fryd over Norges held;
derfor den døptes: Liberty-bell.