Lima

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
                    <DIKT>'

                   HOGGESTABBEN


          Hoggestabben den står på tunet.
          Att den er velbrukt er lett å sjå.
          Der har han stått adle disse åro
          og den er prega av djupe sår.
          Der har me kløyvd mång ein veapinne
          så me fekk varme når det var kaldt.
          Det hende nok att me hogg i sinne
          og det var stabben så tok mot alt.
          Nå vil eg skriva om hoggestabben.
          Den gjorde arbeidet våras lett.
          For itte år uten nåko heder
          er det på tie den får sin rett.
          
                    <DIKT>