Liremanden

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Johan Sebastian Welhaven

Stakkels blege Liremand,
Pilgrim fra et bedre Land!
Gjennem Torne, høie, hvasse,
Gaar Du med din Lirekasse.

Stakkels blege Liremand,
Sig mig, hvad Du spille kan!
Ak, det er jo gamle Sager:
Sehnsuchtswalzer, Elskovsklager!

Stakkels blege Liremand!
Længes Du til Hjemmets Strand,
Der, hvor Vaaren evigt bygger
I Orangelundens Skygger?

Stakkels blege Liremand!
Du maa sørge med Forstand;
Muntert maa Du Spillet røre:
Douce Musik vil Ingen høre.