Mannen til salgs

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Mannen til salgs vinker til folket:
«Jeg er mannen, portvokteren til det indre tempel, labyrinten uten kjerne. »
Som en katt faller han, lander alltid på parti med den som hugger til seg makten.
Om morgenen sitter han i fløyelsstolen badet i grønt lys og legger planer om verdens fremtid.
Ingen James Bond kommer for å redde oss fra hans gullpistol.
Om ettermiddagen poserer han med sin elegante kone -
og alle barna synger salmer.
Om kvelden tar han frem vektskålen og veier sitt råe hjerte:
«Hvor mye koster denne rødmende muskelen?
Han ser ikke helligheten i sine medmenneskers flammende hjerter,
kalkulerer hvem som er verdt lite nok per kilogramm til å ofres i samfunnets supermall.
Jeg håper at sengen din er god og varm,
for isfjell kalver i min seng,
føres med kalde havstrømmer for å rense meg for jollene som belaster vårt sinn.
Før vi begge havner i brennkammeret, vil jeg påpeke,
at ingen kan peke fingeren mot deg,
for du står ingen steder.
Du har vært sosialist og liberal og du har vært konservativ,
du har vært ateist og jøde og du har vært kristen.
Du er identitetsløshetens vandrende spøkelse.
Horen vifter sin penis i ansiktet mitt som om det var et flagg å følge.
Fortiden min viskes ut.

Eva Maria Loys


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.