Margrethe Munthe

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Margrethe Aabel Munthe (født 27. mai 1860 på Elverum, død 20. januar 1931) var en norsk forfatter og lærer.

Munthe utga eventyrkomedier for barn og flere samlinger barnesanger, blant annet Kom, skal vi synge (1905–1907) og Saa leker vi litt! (1911). I dag huskes hun best som forfatter av moralistiske viser som Da klokka klang eller Lua av, men hun stod også bak andre klassiske barnesanger som for eksempel Å jeg vet en seter, Vi har ei tulle, Hurra for deg som fyller ditt år! og På låven sitter nissen. Å jeg vet en seter skrev hun på Anestølen i Sogndal.

Margrethe Munthe var søster av maleren og tegneren Gerhard Munthe. Faren, legen Christian Pavels Munthe, hadde ialt 13 barn.

Verk

Se Kategori:Margrethe Munthe for tekster skrevet av Margrethe Munthe.

Eksterne lenker