Menneskelig lov

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Når du vil drepe meg, flykter jeg til den som
griper våpen for meg. To mordere, to speil.
Du, golem, frykter kun ditt eget speilbilde.
Vi går fra terror til terror med levende håp.

Hvis jeg som liten orm krøp opp i rævva di
Ville jeg ikke finne ryggrad der, bare
sydende masse fra magen til munnen din,
som spyr ut en meningsløst menneskelig lov.

Nå navigerer jeg over hjernens vortex.
Det som er deg galt blir meg riktig i morgen.
Min lov er naturens og min frihet er dømt.
Alle er bak meg, og jeg angrer ingenting.

Alt jeg har gjort har gjort meg vergeløst ensom.
Jeg lærte å lyde, nå må jeg elske deg,
men du er en niemand, en reklamert skygge,
jeg tømmer mitt hjerte så den kan romme deg.

Eva Maria Loys


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.